Samojeed Brumma als pup
Alle Hondenverhalen,  In Dierbare Herinnering

Simpelweg genieten met Brumma

Nienke vertelt over haar Samojeed Brumma.

Samojeed Brumma’s moeder was op 07-07-2007 bij de reu geweest. Ik zei direct dat daar 7 pupjes uit zouden komen, maar niemand wou me geloven. Toen 2 maanden later de vijfde pup geboren was en de dierenarts de moederhond bevoelde, zou er nog 1 pup moeten komen. Even later lag ook deze pup in de werpkist. De dierenarts voelde opnieuw en verklaarde dat dat de laatste pup was. Waarop ik in al mijn eigenwijsheid verklaarde dat er toch echt 7 pupjes zouden komen. Toen alles opgeruimd was en de kurk uit de fles was om het te vieren, zag ik de moederhond ineen krimpen. Een wee, ik wist het zeker. Maar nee, niemand wou me geloven. Toen ze een half uur later nog eens ineen kroop en mijn man toch maar eens onder de staart keek kreeg ik mijn gelijk. Daar was ze! Nummer 7!

Lag het daaraan dat ik gelijk een sterke voorkeur voor deze pup ontwikkelde? Omdat ik de enige was die in haar komst geloofd had?  Toen ze een paar weken oud was en bij me op de arm zat, keek ze ademloos naar de goudvissen in het aquarium. Roerloos, nadenkend, met haar prachtige schuine oogjes bekeek ze de wereld om zich heen. Mijn man had een andere voorkeur en daar lag ik nachten van wakker.  Dat dit hondje bij iemand anders zou gaan wonen, daar kon ik niet mee leven. Ze was misschien niet eens het mooiste hondje, maar voor mij was ze op dat moment alles wat ik wou. En gelukkig kon ik mijn man overtuigen.

Het is nu twee en een half jaar later. En elke dag geniet ik van haar. Op Brumma kan je niet boos worden. Haar enige zonde, achter de reeën aan zitten omdat het rendierhoeden nog in het kopje zit, vergeven we haar met liefde. Ze is een geweldige hond in het ‘Samojeden’team. Ze is slim en zoals ik al eens eerder schreef, een ballenwonder, lief voor de andere honden van de roedel en voor iedereen om haar heen en vindt het heerlijk om met oma Bamse te knuffelen. Elke dag met de “Broemiebeer” is een feestje. Maar het allerleukste? Kijken hoe ze ’s ochtends wakker wordt.

Dat perfecte hondenlijfje wat heerlijk ligt te slapen. Als ze door heeft dat ze bekeken wordt, draait ze zich op haar rug. Ze steekt haar witte wollen wantjes de lucht in. Jippie-voetjes noemen we dat. Onder haar lange biscuitkleurige wimpers komen haar prachtige bruine ogen tevoorschijn. Ze rekt zich kreunend uit en vouwt haar voorpootjes over haar snuitje. Dan lacht ze haar samojedenlach en overlaadt ons met haar kusjes.  We zijn er weer klaar voor…een nieuwe dag met Brumma, een feestje!

Leuk als je je reactie ook hier achterlaat!

%d bloggers liken dit: