Silke en Katusja, twee geadopteerde hondjes
Adoptiehonden,  Alle Hondenverhalen,  Happy Go Lucky

Silke en Katusja, elk stapje voelt als een feest!

Geschreven door Richella en Theresa.

Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.

Best een toepasselijke quote eigenlijk. Het geeft vrij goed het dagelijks leven bij ons thuis weer. Alles draait bij ons om dieren en het verzorgen hiervan.

Zo kwamen wij zeven jaar geleden in aanraking met het adopteren van honden uit het buitenland. Na goed overwegen of een hond iets voor ons zou zijn, gingen wij eens verder kijken op internet. Hierdoor kwamen wij uit bij Stichting AAI. Deze stichting zet zich in voor zwerfhonden in La Palma (Canarische Eilanden, Göcek, (Turkije), Corfu (Griekenland), Goa (India) en Craiova (Roemenië). Via hun website viel ons oog op een klein meisje van vier maanden oud. Coffee was de naam en ze was een plaatje om te zien (nog steeds trouwens). De adoptieprocedure werd in gang gezet en in de nacht van 27 op 28 augustus 2009 om 20 voor twee mochten we deze kleine frummel in onze armen sluiten. Wat een belevenis was dat op Schiphol, niet alleen voor ons, ook voor haar. Dan loop je met haar in je armen over Schiphol en voel je je de koning te rijk. Mensen zien jullie ons wel met dit prachtige meisje? Zo trots voel je je. Op weg terug naar het hoge noorden ging het super.  Ze heeft heerlijk liggen slapen. Inmiddels heet ze niet meer Coffee maar Silke en heeft ze een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van klein bang pupje naar een heerlijke eigenzinnige hond, waarin overigens dat Turkse temperament nog zeer regelmatig te merken is. In de periode dat we met de adoptie van Silke bezig waren, maakten we een behoorlijk heftige periode door. Als je dan van zo’n mooi wezentje mag genieten, wordt het allemaal net wat minder erg. Ze brengt zoveel vreugde met zich mee.

Dit hele avontuur met Silke was ons zo goed bevallen dat wij op 31 januari 2016 nog een hond uit het buitenland hebben mogen adopteren. Via via zagen wij de verschrikkelijke en bizarre omstandigheden voor zwerfhonden in Roemenië. De dierenasiels in dit landkrijgen geen steun van de overheid en de honden worden vergiftigd en mishandeld op straat. Wij hebben toen ook gezegd: als wij weer een hond adopteren dan is dit uit Roemenië. Zo gezegd zo gedaan. We kwamen uit bij Stichting Dogs Adoptions Nederland. Deze stichting komt op voor zwerfhonden in Roemenië. We zijn op hun website bewust gaan zoeken naar de honden die het langst in een asiel zaten en lastig te plaatsen waren. Een teefje van ruim zes jaar trok onze aandacht. Ze zat inmiddels al bijna zes jaar in het asiel in Boekarest en was daar niet happy. We mailden en al vrij snel kregen we reactie hierop. Op 31 januari 2016 mochten we Katusja knuffelen op Schiphol. Fantastisch wat weer een prachtig moment en de traantjes kwamen toen wel tevoorschijn. Wat vond ze het eng! Tijdens de rit naar huis heeft ze lekker liggen slapen in de auto. Eenmaal thuis vond ze het eerst enorm spannend, maar tsja eten laat je gewoon niet staan. Zeker niet als je voorheen slechts brood met melk kreeg. Met Katusja beleven we het nu heel anders. De ervaring met een buitenlands hondje hadden we al en dat komt nu mooi uit.

Adoptiehond Katusja
Katusja

We hebben nu twee prachtige meiden uit het buitenland en we willen ze nooit meer kwijt. Het hele proces waar je ingaat is zo onwijs mooi. Elk kleine stapje vooruit voelt als één groot feest. Het is zo mooi om te zien hoe Silke, een hond met toch ook een rugzakje, nu een andere hond met nog een iets groter rugzakje op sleeptouw neemt. Katusja trekt zich enorm aan Silke op en heel langzaam zie je haar persoonlijkheid, wat zes jaar lang verstopt heeft gezeten, tevoorschijn komen. Het blijkt eigenlijk een enorme lolbroek te zijn. Silke is trouwens een stuk kleiner dan Katusja en dat maakt het wel eens erg grappig. Met de honden en overigens ook met de katten maak je alles mee. Van de pieken tot aan de dalen in je leven. Ze voelen alles aan. Ze zijn zo verschrikkelijk waardevol in je leven en ze zijn niet zomaar een dier. Het zijn dieren met gevoel en ze zijn bijzonder intelligent. Over beide dames kan ik nog veel meer verhalen typen. Je maakt namelijk verschrikkelijk veel met ze mee en raakt er nooit over uit gepraat.

Leuk als je je reactie ook hier achterlaat!

%d bloggers liken dit: