Schoep the Dog
Hondenfilms

Schoep the Dog

Schoep, de Duitse Herdermix die maar liefst 20 jaar oud werd, dankte zijn roem aan één foto. De foto van Schoep en zijn baas John Unger, genomen door fotografe Hannah Stonehouse Hudson ging binnen no-time wereldwijd viraal op het internet.

De originele foto legde de hond en zijn baas John Unger vast, tijdens een hartverwarmend moment in Lake Superior in de Verenigde Staten. John Unger nam zijn toen 19-jarige hond elke dag mee in het water om hem te helpen de pijn in zijn door artritis gekwelde gewrichten te verlichten. De opwaartse kracht van het water hielp Schoep te ontspannen in de armen van zijn baas. Hannah Hudson, die bevriend was met John en Schoep wilde de vriendschap tussen Schoep en John vastleggen, maakte de nu beroemd geworden foto en postte deze op Facebook. De ontroerende foto verspreidde zich razendsnel over het web, en toverde Schoep om in een beroemdheid.

De originele foto is in dat jaar meer dan 214.000 keer gedeeld en hielp daarmee donaties ontvangen voor zorg voor oudere honden. Dierenliefhebbers over de hele wereld doneerden meer dan  $25.000 om dierenartskosten te dekken. Niet alleen voor Schoep, maar ook voor andere oude honden die speciale zorg nodig hadden in families met lage inkomens.

In juli 2013, één maand na zijn 20ste verjaardag overleed Schoep.

Leuk als je je reactie ook hier achterlaat!

%d bloggers liken dit: