Adoptiehond Igor met Roos
Adoptiehonden,  Alle Hondenverhalen,  Happy Go Lucky

Roos en Igor: “niets krijgt ons uit elkaar”

Het verhaal van Igor en Roos, verteld door vriend Jesse.

Bij deze wil ik het verhaal vertellen van mijn vriendin Roos, die een hond heeft geadopteerd. Ongeveer 3 jaar geleden is zij (voor een vriendin) op internet gaan zoeken naar een adoptiehond via een vrijwilligersorganisatie die voornamelijk zwerf- en achtergelaten honden uit Rusland naar Nederland haalt.

Ze kwam hier een zeer mooie hond tegen; een reu genaamd Arnie van 3 jaar, waarvan het ras niet bekend was (zeer waarschijnlijk een kruising tussen twee hele mooie honden). Ze vond hem gelijk heel leuk, al zegt ze zelf van niet, maar ik ben er zeker van dat ze direct dol verliefd was op deze hond.

Deze hond is in het verleden waarschijnlijk mishandeld en straathond geweest en/of achtergelaten door een gezin. Roos had het profiel van Arnie opgeslagen en werd in de loop van de weken daarna steeds verliefder op deze hond en is uiteindelijk de missie gestart om deze hond naar Nederland te halen.

Na een hoop moeite om haar ouders te overtuigen, heeft ze toestemming gekregen om Arnie te adopteren en heeft ze direct geregeld dat hij op de eerstvolgende vlucht naar Schiphol kon komen. Eenmaal aangekomen op Schiphol was het lange wachten eindelijk voorbij, Arnie kon verenigd worden met het beste baasje van de wereld.

Roos en haar hond Igor
Roos en Igor genieten volop

Deze, in eerste instantie voor zo’n beetje alles, bange hond (behalve voor vrouwen), was niet een van de makkelijkste. In de eerste paar weken werd door hem een complete bench ontwricht met spijlen van bijna een halve centimeter dik. Hij was niet helemaal zindelijk en hij dacht dat hij geslagen zou worden als je hem wilde aaien. Arnie was erg bang voor mannen, stokachtige voorwerpen en harde stemmen.

Arnie alleen laten was ook een lastige klus vanwege iets wat op verlatingsangst leek. Hij deed álles om bij Roos te komen en te blijven. Het was een hele ‘kluif’ om Arnie, direct na aankomst omgedoopt tot Igor, op zijn gemak te stellen. Heel snel was Igor erg aanhankelijk en hij week geen moment van Roos haar zijde. Niemand anders kon de hond meenemen of uitlaten zonder dat Roos daar zelf bij aanwezig was. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en wil hij af en toe zelfs met mij mee om uitgelaten te worden.

Ik heb een huisdier nog nooit zo onwijs blij gezien zodra hij zijn baasje ook maar hoort. Alle emoties zijn bij Igor direct te zien en zelfs te voelen in de uitdrukking van zijn hele lichaamshouding maar vooral zijn gezichtsuitdrukkingen.

Geen moment wijkt Igor van Roos’ zijde en hij gaat overal mee naar toe. Roos zal zelf ook alles doen om hem mee te krijgen. In de verboden zone van een schip waar de hond de auto niet uit mag? Roos overtreedt de regels en blijft bij haar hond, een winkelcentrum verboden voor honden? Het personeel hoeft niet te proberen om haar en haar trouwe viervoeter uit elkaar te halen. Niets of niemand krijgt deze twee gescheiden!

Niets bevestigd een zeer goede en gezonde relatie van de hond en zijn baasje beter dan de blijdschap van de hond, die onvoorwaardelijke liefde heeft voor zijn baasje.

Ik heb mijn hele leven tot op de dag van vandaag honden gehad en ben er mee opgegroeid, maar de liefde die Igor voor Roos heeft, heb ik nooit ergens anders gezien.

Jesse Boon

Hond Igor en Jesse
Igor & Jesse

Leuk als je je reactie ook hier achterlaat!

%d bloggers liken dit: