Ricochet de helpende surf hond
Hondenfilms

Hulphond op surfplank

Ondanks dat Golden Retriever Ricochet vanaf haar geboorte als meest veelbelovende pup getraind werd om hulphond te worden, bleek vanaf haar pubertijd dat de jonge hond hier niet geschikt voor was. Ze was té onstuimig, te speels en te avontuurlijk. Een vrije geest.

Hulphonden moeten gedisciplineerd en gefocust zijn om geschikt te zijn voor dit werk. Ricochet bleek dit, ondanks eerste veelbelovende trainingen, uiteindelijk niet in zich te hebben.

Haar baasje Judy Fridono, die pups opleidt tot hulphonden, dacht in Ricochet een natuurtalent voor dit werk te zien. Na wekenlange veelbelovende trainingen, verloor de jonge Ricochet van het ene op het andere moment alle focus voor de trainingen en wilde niks anders meer dan spelen op het strand. Judy had geen andere keus dan haar meest veelbelovende pup uit het hulphond-programma te ‘ontslaan’ en daar was ze erg teleurgesteld over.

Gelukkig accepteerde Judy Ricochet zoals ze was. Judy bleef haar in de gaten houden en begon te zien waar Ricochets echte talent en passie lagen: spelen en water! Spelenderwijs leerde Ricochet op een surfplank te balanceren. Ze vond dit geweldig en wat zich toen spelenderwijs ontwikkelde, heeft levens van vele kinderen en mensen enorm verbeterd. Ricochet werd op haar ‘eigenwijze wijze’ de beste hulphond die ze kon zijn en is een inspiratie geworden voor velen.

De video laat zien wat Ricochet is gaan betekenen in de levens van vele kinderen en volwassen. Ricochet laat de heilzame werking zien die een ‘gewone’ hond met een vrije geest op mensen kan hebben. Haar baasje Judy vertelt: “Ricochet laat ons zien dat je trouw aan jezelf moeten blijven. Dat er met je eigen unieke talenten, je authenticiteit, een super potentieel in je ligt die goed is voor jezelf en waarmee je anderen kunt helpen”. Dit prachtige verhaal gaat over wat we allemaal willen:

Aangemoedigd worden te ontdekken wie je echt bent – geaccepteerd worden – het doel van je leven vinden – en geprezen worden om je eigenheid”

Alleen op die manier kun je anderen echt tot hulp zijn.
Ricochet en haar baasje Judy wonen in Californië, Verenigde Staten.

 

Leuk als je je reactie ook hier achterlaat!

%d bloggers liken dit: