Jurek trouwe hond in dierbare herinnering
Alle Hondenverhalen,  In Dierbare Herinnering

Voor Jurek Bobo; mijn kerel

Geschreven door Erno Reuvenkamp en Miranda Sies

15 oktober 2013 is mijn onvoorwaardelijk trouwe makker Jurek Bobo overleden.

In één keer was-ie er niet meer. Nog geen 7 jaar. Dood. Weg. Vertrokken. Door een fatale maagkanteling… Ik heb aan Jurek veel te danken. Heel veel.

Jurek gaf mij tederheid binnen een hectisch en prestatiegericht bestaan. Bij vervelende momenten en momentjes in het leven. Bij onrechtvaardigheid en onoprechtheid. Bij teleurstelling in mensen en in menselijke factoren. Bij gebeurtenissen waar je geen controle over hebt. Maar dat wel zou willen. Dan was er altijd die poot. Die blik met die glanzende, bruine ogen. Die immer kwispelende staart. Die ongecompliceerde behoefte aan een knuffel, een aai over de kop en krabbelen achter z’n oren. Dan genoten we allebei. Stil, zonder woorden.

Dan komt er tederheid, vergevingszin en innerlijke rust over je. Zo deed Jurek dat. Voor mij. Voor Miranda, zijn favoriete vrouwtje. En zelfs voor de teefjes in zijn “roedel”, Jena en Anka. Jurek als brenger van rustgevend geluk. Allemaal missen wij nu al zijn vermogen om die tederheid en innerlijke ontspanning te geven. Het was met Jurek zoals ultieme vriendschap hoort te zijn: begrijpen en begrepen worden.

Rust zacht, stoere, lieve kameraad. Mijn kerel!

Erno & Miranda

Leuk als je je reactie ook hier achterlaat!

%d bloggers liken dit: