Stafford Kelsey met Margreet en Harry
Alle Hondenverhalen,  Senioren

Riepel Piraatje

Riepel Piraatje Kelsey: hondenleven tussen de zeehonden

Margreet schrijft een brief aan haar Engelse Stafford Kelsey:

Kelsey, jouw vrouwtje wilde graag weer een hond, want zonder hondenleven om ons heen is ons leven niet compleet. Een jaar na de dood van onze Boef kregen we een bericht via Hyves met foto’s van een hondje waar een thuis voor werd gezocht en zo kwam jij in ons leven. Wat was je een schatje. Zó aanhankelijk en gehoorzaam. Jij paste je steeds opnieuw prima aan bij elke situatie en dat doe je nu nog.

In je eerste jaar ben je opgegroeid op ons vrachtschip en je vond het heerlijk aan boord, maar aan de wal was het pas echt uitrennen! En toen je 14 maanden was, zijn we naar het eiland Terschelling verhuist. Dat was echt het walhalla voor een jonge hond, heerlijk zoveel ruimte om te spelen!

Een boot hoort in ons leven. Jouw hondenleven speelt zich daarom voornamelijk af op onze boot. Eerst op de binnenwateren, nu op zee. Nu je wat ouder begint te worden, vaar je nog steeds met ons mee naar de zeehonden, omdat we met onze Riepel rondvaartboot Terschelling rondvaarten verzorgen. Tijdens de vaart lig je het allerliefst fijn bij de baas in zijn stuurhut. Lekker mee schommelen op de golfjes en lekker veel aandacht.

Engelse Stafford Kelsey op haar boot
Kelsey als piraatje op de boot

Toen we net op Terschelling woonden, hadden wel drie verschillende adressen en aangezien je altijd los liep, was je nog wel eens de weg kwijt. Dan liep je alleen door de buurt en ging je achter de katten aan. Dat was niet zo goed en dit liep wel eens fataal af voor sommige katten. Zo heb je helaas een hoop verdriet gebracht in een paar gezinnen, iets wat we echt betreuren en hadden willen voorkomen. Dat spijt ons heel erg en dit zal ook niet meer gebeuren. Het jagen op katten zit nou eenmaal in je, en we kunnen het er niet meer uithalen. Maar we laten je niet meer los in het dorp.

Daardoor heeft ook jouw eigen leven eens aan een zijden draadje gehangen en ben je je oog kwijt geraakt. Dit maakte je nog wel eens wat onzeker, maar we houden je goed in de gaten en zijn altijd bij je, lieve Kels. Nu ga je als onze eigen Riepel-piraat door het leven. Want behalve voor katten, ben je voor iedereen en zeker voor ons echt een schat.

Wat genieten wij van ons eiland! Wij samen op onze strandwandelingen en jij lekker achter je bal aan en in de zee rennen. Wat een genot! s’ Morgens thuis lekker uitslapen en ’s avonds heerlijk met ons bij de open haard liggen. En nog veel leuker: altijd mee varen op de Riepel naar de zeehonden. Jij bent onze hond tussen de zeehonden. Zeepiraatje, zeehondje zonder oog.

Kelsey, je bent nu 10 jaar ik hoop dat je nog heel lang bij ons mag blijven!

Vandaag wilde je geen koek van mij, maar wél van de baas. Je ging heel dicht bij hem liggen. Je baas en ik spraken hierover: hoezo geen koekje van de vrouw en wel van de baas?  En wat denk je?… Tien minuten later kwam je bij me, likte mijn handen en kwam bij me liggen. Om te laten blijken dat je wel gek op me bent. Je verstaat ons heel goed. We verbazen ons er steeds weer over dat je zoveel begrijpt.

Kom lief piraatje, we gaan lekker naar Doodemankisten Terschelling in het bos en lekker een lange wandeling maken!
Dikke knuffel, je vrouwtje

Margreet en haar Staffordshire Kelsey
Margreet en haar Staffordshire Kelsey

Leuk als je je reactie ook hier achterlaat!

%d bloggers liken dit: