Labrador Hessel met rode kater Hannes
Alle Hondenverhalen,  Senioren

Hessel & Hannes’ hechte vriendschap

Hessel & Hannes. Een vriendschap tussen hond en kat.

Bert vertelt over zijn inmiddels bijna ‘beroemd’ geworden duo: hond Labrador Hessel & rode kater Hannes.

Hessel & Hannes zijn vrienden sinds de dag dat ze elkaar ontmoet hebben. Hessel is nu 9,5 jaar, en Hannes 8,5 jaar. We kregen Hannes als kitten toen Hessel 1 jaar oud was. De familie waar kater Hannes geboren werd, had ook een hond en Hannes was daarom al gewend aan honden toen hij bij ons kwam wonen. Hessel was echter niet dol op katten. En… zoals een echte hond betaamt, dacht hij dat katten waren om achterna te jagen…

Tot… Hannes in zijn leven kwam. Een nieuwsgierig klein kitten die hem overal in het huis volgde, die sliep op zijn bed en at uit zijn voerbak.

Kater Hannes daagt zijn broer, hond Hessel uit
Kater Hannes daagt zijn broer, hond Hessel uit

Vanaf dag 1 accepteerde Hessel Hannes volledig, de lieverd die hij is! Als een echte labrador kan hij erg lomp zijn en hij begreep gewoonweg niet dat zijn lichaam te zwaar is om bovenop een kat te liggen. Maar Hessel benadert Hannes verder altijd rustig. Aan de andere kant houdt Hannes er wel van om Hessel aan te vallen, vooral wanneer Hessel slaapt of gewoon door de kamer loopt. “Aanvallen die grote broer!”, lijkt Hannes te denken, “eens kijken wie hier de baas is”.

Wanneer Hannes achterop de bank zit en Hessel nietsvermoedend langs loopt, geeft Hannes hem snel een tik op zijn billen en rent dan snel weg, hopende dat Hessel hem achterna zal komen. En als alle ‘uitdagerijen’ gedaan zijn, slapen ze graag samen. Natuurlijk is grote Hessel een heerlijk warme plek voor een kat. En Hannes vindt het dan ook niet erg wanneer Hessel hélemaal over hem heen ligt. Lekker warm en lekker veilig. Vroeger konden we Hannes vaak niet vinden en zochten hem óveral…. Tot we een klein stukje kattenstaart onder de hond zagen liggen…

Hond Hessel& Kater Hannes samen slapen
Samen ‘slapen’…

Door de jaren heen zijn Hessel & Hannes nog steeds de beste vrienden. Hannes is de baas, al zijn ze beide rustiger nu ze ouder zijn. Het spelen en aanvallen van Hannes is wat minder geworden tot groot genoegen van Hessel. Het meest van de tijd slapen ze nu gewoon heerlijk met elkaar.

Wij hebben sterk de indruk dat Hannes denkt dat hij ook een hond is. Hannes eet als een hond, hij houdt van water, houdt van het apporteren van ballen, luistert naar zijn naam en heeft er een hekel aan om alleen te zijn. Hij past dus perfect in onze roedel.

Sinds 5 jaar hebben we nog een andere hond genaamd Millie. Millie is nu een oudere dame van 9 jaar oud en was al gewend aan katten toen ze bij ons in huis kwam. Hannes en Millie accepteren elkaar ook en soms slapen ze samen. Maar ze hebben niet dezelfde band die Hessel en Hannes hebben. Het is geweldig om met hen samen te leven en mijn camera is dan ook altijd in de buurt, vertelt Bert, die fotograaf is.

De honden: Labradors Hessel en Millie en rode kater Hannes
De honden: Labradors Hessel en Millie en rode kater Hannes

Hessel en Hannes hebben hun eigen fanpage op Facebook: http://www.facebook.com/hesselandhannes

Het is zó leuk om reacties van over de hele wereld te ontvangen! Mensen verzenden foto’s van hun kat en hond of schrijven dat de mens kan leren van Hessel & Hannes. En zo is dat: accepteer en houd van elkaar, ongeacht hoe je eruit ziet of wat je bent.

Foto’s van Hessel & Hannes zijn ook op mijn website te bekijken: http://bertjonkhans.nl/hesselenhannes of op mijn Facebookpagina: http://www.facebook.com/bertjonkhansfotografie

Groeten,

Bert Jonkhans

Leuk als je je reactie ook hier achterlaat!

%d bloggers liken dit: