Goofy asielhond uit spanje
Adoptiehonden,  Happy Go Lucky

Goofy

Ontmoeting met asielhond Pony.

Jessica vertelt over haar, uit een Spaans asiel afkomstige, Goofy toen nog Pony genaamd.

Vanaf het moment dat ik in Drachten kwam te wonen miste ik het om geen hond meer in huis te hebben, wat bij mijn ouders nog wel het geval was. In overleg met mijn vriend ben ik gaan speuren naar een hond op marktplaats. Het liefst wilde ik een Duitse Dog, maar dat zijn hele grote honden en aangezien mijn vriend geen ervaring heeft met honden hebben we besloten dat niet te doen.

Na weken speuren op internet naar een geschikte rashond, ben ik gaan kijken naar niet-rashonden. En opeens zag ik een advertentie van een hond ‘Pony’ genaamd. In die advertentie stond een verhaaltje over Pony, maar ik was vooral verliefd op zijn foto. Wat een lieve blik had die hond in zijn ogen….

Meteen heb ik gebeld naar het nummer dat onder de advertentie stond en een paar dagen later was mijn eerste kennismaking met Pony. Door het gastgezin werd hij Beau genoemd. Ik vond de naam Pony noch Beau bij hem passen, dus ik wist al snel dat hij van mij een andere naam zou krijgen. Pony was erg enthousiast en vriendelijk. Wel kon ik zien dat hij totaal nog geen manieren had, want hij wilde constant op de bank en hij wilde uit mijn glas drinken.

Mijn vriend vond het maar vreemd en hij vond Pony ook erg groot. Het viel ons op dat Pony ontzettend mager was. Heel zielig. Je kon alle ribben die hij had tellen en bijna beetpakken. Na de kennismaking hebben we besloten dat wij Pony graag in ons gezin wilden hebben.

Een week later ben ik hem gaan ophalen, samen met mijn moeder. Zij vond hem er ook erg slecht en mager uit zien, maar ja, dat is vaker zo met een hond uit het asiel dachten wij. Juist omdat hij uit Spanje kwam en het gastgezin verklaarde dat ze daar niet zo goed voer hebben als wij hier in Nederland. En het is het daar ook: “wie het sterkst is eet het eerst”. Tijdens de rit naar huis heb ik Pony omgedoopt naar Goofy, omdat hij een ‘echte Goofy’ is als je hem ziet.

De eerste week met Goofy

Bij thuiskomst liet ik Goofy in huis los. Hij was helemaal wild en hij sprong meteen op alle meubelen die in huis stonden. Hij ging in de vensterbank zitten en op het aanrecht staan. Ik wilde hem de eerste nacht los in de gang doen, omdat ik dit de mooiste plek vond voor een hond. Helaas kwam hij telkens boven wat ik niet gewenst vond. Samen met mijn vriend heb ik met een kast de trap gebarricadeerd zodat Goofy er niet langs kon.

Goofy asielhond uit spanje

De dag erna ben ik meteen naar de dierenwinkel gegaan om een bench te kopen zodat Goofy ’s avonds in de bench kon slapen en ik hem ”verplichte” rustmomenten kon geven. Ook ben ik er die dag achter gekomen dat Goofy helemaal niet aan de riem kon lopen, tenminste niet zoals een baasje dat wenst. Hij trok constant en ik kon hem amper houden. Daarom heb ik ook meteen een halster (gentle leader) aangeschaft zodat hij beter te sturen was met het wandelen.

De eerste week was erg vermoeiend en ik vroeg me toen af waar ik aan was begonnen. Ik had een losgeslagen hond in huis.

Hoe het nu met Goofy gaat

Inmiddels is Goofy een hele leuke, lieve, (te) slimme en gekke hond. Hij is erg vriendelijk naar visite en hij is gek op kinderen. Ook is hij beste vriendjes met 1 van de katten. Ze spelen samen, en de kat gaat altijd mee wanneer ik Goofy uitlaat. Goofy heeft inmiddels veel geleerd, hij kan trucjes en hij heeft inmiddels ook manieren. Wel doet Goofy alleen de trucjes wanneer het hem uit komt, hij moet er wel het nut van in zien. En met het uitlaten loopt hij inmiddels in een tuigje in plaats van aan de gentle leader. Dit heb ik afgebouwd omdat ik het best wel sneu vond om te zien. Aan het tuigje heeft hij meer vrijheid.

Goofy asielhond uit spanje

 

Leuk als je je reactie ook hier achterlaat!

%d bloggers liken dit: