Labrador kruising van Samos met Carel
Adoptiehonden,  Alle Hondenverhalen,  Happy Go Lucky

Ari Stoteles onze Griekse Adonis

Carel vertelt over zijn eilandhond Ari, afkomstig van het Griekse Samos.

“Eens een eilandhond, altijd een eilandhond. Dat geldt zeker voor Ari. Eerst, hoe moet ik het noemen…een Samioot? En nu alweer een paar jaar een echte Terschellinger ‘Adonis’.  Een titel die wel past bij Terschellingers en waarschijnlijk ook bij ‘Samioten’. Ari is een Griekse naam die anders uitgesproken wordt dan in het Nederlands. Het leuke is: Ari is ook een echte Terschellinger naam. Vaak is het dan Arie met een ‘e’. We vonden die naam daarom helemaal geschikt voor hem”, aldus Carel.

Carel is liefhebber van het Griekse eiland Samos, waar hij en zijn vriendin Anneke jaarlijks naar toe gaan. Tijdens een vakantie ontdekten zij  ‘Animal Care Samos’, een opvang voor zwerfhonden en katten met wie zij daarna steeds contact hebben gehouden. Carel doneert, maakt filmpjes voor de opvang en sinds kort helpt hij ook zelf met de zorg voor de honden als hij op Samos is. Zo komen zij regelmatig bij deze Griekse honden -en kattenopvang. In eerste instantie niet met het doel om zelf een hond te adopteren, maar puur om mee te helpen.

Na het overlijden van hun vorige hond, twijfelden Carel en Anneke óf en wanneer ze weer aan een hond zouden beginnen. Duidelijk was wel, áls er een hond zou komen… dan eentje van Samos. En zo’n twee jaar geleden kwam dat moment, ongeveer een jaar na het overlijden van de vorige hond. Carel en Anneke waren op Samos en wilden nu kijken of er een hond in de opvang voor hen tussen zat.

En dáár zat Ari, toen nog ‘Scottie’. Zwarte adonis. Zachtaardig. Lief en aanhankelijk. Na een testwandeling op Samos, voelde het direct goed. Dit was een goede match ondanks de ‘taalbarrière’. Want áls Ari al commando’s kende, dan zeker geen Nederlandse… Toch was snel duidelijk dat hij wel enige vorm van opvoeding en mensen gewend moet zijn geweest. Ari is om onbekende redenen aan het zwerven geraakt en is uiteindelijk bij de hondenopvang gebracht waar hij een aantal maanden heeft gewoond.

Carel en Anneke konden hem na de eerste ontmoeting niet direct meenemen naar Nederland. Maar een week later is Ari gechipt, geënt, medisch goedgekeurd en door een goede kennis begeleid per vliegtuig naar Nederland gekomen. Wat een reis voor zo’n Grieks hondje! Dat liet hij wel merken ook, want Ari deed niks anders dan piepen. Een vliegtuigreis, waarbij zo’n hondje geen idee heeft wat er met hem gebeurd, is een groot onwerkelijk avontuur. Daarna opgehaald worden van het drukke, koude Schiphol, een autorit met Carel naar Harlingen en dan nog een reis op de boot naar Terschelling. Toch ging het allemaal prima, op wat gepiep na. Ari kroop op de boot veilig tegen Carel aan en liet het allemaal over zich heen komen.

En dan zit je zomaar met je ‘warme-Griekse-zon-gewende’ hondenlijf op een koud maar prachtig ander eiland!
Zo werd Griekse Ari, Terschellinger Ari.

Ari Labrador-mix van Animal Care Samos
Ari voor ‘zijn’ winkel

Na een paar maanden ging Ari op puppycursus op de hondenschool, waar hij prima Nederlands heeft geleerd. Hoewel hij nog wel eens heerlijk ‘Oost-Indisch- of Grieks-Terschellings-doof’ blijkt te zijn (lekker puhh), maar zijn niet alle honden dat… ?

Ari doet het goed op Terschelling en hij geniet. Hij blijkt een zeer lieve hond en zeker voor kinderen. Daar zijn we heel blij mee want Ari is de hele dag in onze winkel Kdo&Zo en hij laat zien dat hij zich helemaal thuis voelt tussen al die mensen.

Ari heeft natuurlijk ook zijn gebruiksaanwijzingen. Hij blijkt een echte jager en hij wil er nog wel eens vandoor gaan achter de konijnen aan. Maar inmiddels zijn we gerust als hij weer eens weg sprint en weten we dat hij niet lang wegblijft.

Ari geeft weer een stukje gezelligheid en we kunnen enorm om hem lachen. Soms is hij een beetje drammerig in het contact eisen. Maar dit is pure aanhankelijkheid en hij blijkt dat intense contact met ons echt nodig te hebben. Het is een ‘contact-zoeker’, maar daarom ook zo heerlijk en veilig om hem er in onze winkel bij te kunnen hebben.

Ari, onze lieve eilandhond, we zijn blij met hem!

Ari Ari Eiland-hond, van Samos naar Terschelling
Ari Ari Eiland-hond, van Samos naar Terschelling

Leuk als je je reactie ook hier achterlaat!

%d bloggers liken dit: