Dog Peety saves owners life
Hondenfilms

Asielhond redt een leven

Eric O’Grey wist dat hij in moeilijkheden zat. Zijn gewicht was gegroeid tot boven de 160 kg en hij besteedde meer dan $1.000 per maand aan medicatie voor hoge bloeddruk, diabetes en te hoge cholesterol.

Peety, asielhond die een leven redde
Peety

In 2010 vertelde een dokter hem zijn testament te schrijven, omdat hij verwachtte dat Eric deze binnen 5 jaren nodig zou hebben. Hij was 51 jaar oud. Eric besloot te gaan praten met een natuurgeneeskundige over afvallen en deze vertelde hem: “Neem een asielhond!”.

Eric was verbaasd, maar nam het advies aan en reed naar het dierenasiel in San Jose waar hij woont. Hij vertelde het asiel: “ik zoek een hond van middelbare leeftijd en met overgewicht”. Het asiel nam hem mee naar Peety. Peety had beweging nodig en dus wandelden Eric en Peety elke dag minstens een half uur. Eric paste ook zijn dieet aan en stapte over op een op planten gebaseerd dieet. Dat volgende jaar verloor Eric meer dan 70 kilo en Peety verloor er 12! Bovendien had Eric geen medicijnen meer nodig.

Het waren niet alleen de wandelingen met Peety die Eric’s leven veranderden. De hond hielp hem te voorkomen terug te vallen in oude ongezonde gewoontes. “Hij keek naar me alsof ik de beste persoon van de wereld was en ik wilde de persoon zijn die hij dacht dat ik was”.

Eric en Peety’s verhaal zou hier kunnen eindigen, maar Carol Novello, de directrice van het dierenasiel was bezig duidelijk te maken aan de wereld dat het helpen van dieren ook mensenlevens helpt verbeteren. Zij merkte dat dat niet meeviel en daarom begon ze verhalen te verzamelen die dit feit konden bewijzen. Eric had zijn verhaal over Peety en hun beide vooruitgang in het leven aan het asiel gedaan en Carol vond dit geweldig.

Carol Novello besloot iets te doen met het verhaal van Eric en Peety. En zo ontstond in samenwerking met anderen het initiatief ” mutual rescue” (wederzijdse redding) welke een wedstrijd houdt waar mensen hun verhaal kunnen delen over hoe hun asielhond hun leven veranderd had. Van het winnende verhaal wordt een video gemaakt. Sponsoren en donateurs van het asiel, bekostigden het maken van de video over Eric & Peety.

Leuk als je je reactie ook hier achterlaat!

%d bloggers liken dit: